Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere İzmir'e geldi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, ziyaretinin ikinci gününde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda okul müdürleriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in göreve geldiği günden beri farklı illerde düzenlediği 'Öğretmenler Odası Buluşmaları'na verdiği önemi dile getiren Şamlıoğlu, "Öğretmenler odası, okulda asli mekândır. Oradaki moral ve motivasyonu yüksek tutmalıyız. Bu noktada, eğitimin tüm paydaşlarına büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin geleceği için ortak hayal kurmalıyız. Sayın Bakanımızın işaret ettiği gibi 'Türkiye Yüzyılı'nın kurucu ve etkili iradesinin sahipleri, eğitim neferlerimiz olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

Okul müdürleriyle gerçekleştirilen toplantının ardından lise öğrencileriyle 'İsmet Özel ve Şiir Üzerine' adlı bir söyleşi gerçekleştiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, İsmet Özel'in 'Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak' şiir dinletisiyle söyleşiye başladı. 'Asallaşan Şiir: Makine ve İnsan İsmet Özel' adında bir kitabı bulunan Doç. Dr. Şamlıoğlu, öğrencilerle İsmet Özel ve şiirleri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşinin ardından Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Şamlıoğlu, okulda kurulan tanıtım stantımızı gezdi.

09-12-202309-12-202309-12-202309-12-202309-12-202309-12-2023

Yayın: 09.12.2023 - Güncelleme: 09.12.2023 16:09 - Görüntülenme: 314
Kaynak: https://izmir.meb.gov.tr/www/milliegitimbakanyardimcisidocdrkemalsamliogluizmirdebirdiziziyarettebulundu/icerik/3271